Založ si blog

Nechápem ľudí, čo sa tlačia do politiky. Budú mať naozaj „ODVAHU“ na predvolebné sľuby?

Nedávno som prezeral zoznam politických strán, ktorí sa budú uchádzať o naše hlasy v parlamentných voľbách začiatkom marca. Musel som sa pozastaviť pri kandidátnej listine, ktorá patrí zoskupeniu s pozoruhodným názvom: Odvaha – Veľká národná a proruská koalícia.

Hlbšie som sa začítal, keď som si prezeral ich web stránku s náznakmi, čomu by sa v prípade zvolenia či získania možnosti vládnuť chceli venovať. Ako už názov napovedá, hlavným cieľom tejto politickej strany je „obnovenie a prehĺbenie hospodárskej a politickej spolupráce a priateľstva SR a EÚ s Ruskom“. A ďalej majú takéto odvážne heslá:

Voláme po okamžitom zrušení sankcií voči Rusku!

Voláme po odmietnutí paktu TTIP medzi USA a EÚ!

Voláme po zrušení najnebezpečnejšieho typu vojenskej základne USA na našom teritóriu!

Voláme po skončení masívneho financovania zbrojárskej výroby USA z našich slovenských daní!

Voláme po spolupráci s Ruskom a Euroázijskou hospodárskou úniou (EAU)!

(zopár hesiel som si pre zjednodušenie dovolil skrátiť, prosím prepáčte…)

A ďalej ich headline znie:

Zmeňme životy bežných ľudí na Slovensku k lepšiemu!

Na svojej web stránke tiež príznačne nazvanej tvrdia, že „bez spojenia s Ruskom zahynie naša kultúra presne tak isto, ako zahynuli aj všetky tie civilizácie v ľudskej histórii, ktoré nedokázali včas rozpoznať hrozbu z deštruktívnych „kultúr”, ktoré sa na nich valili zvonku. Proti súčasnej násilnej islamizácii, ktorú na nás vyslali USA ako pliagu, dokážeme prežiť jedine v spojení s Ruskom!“ Toľko ich presný citát z webu.

Krásne to slová, môžem s nimi len súhlasiť. Aj keď na druhej strane neviem, či teraz je vhodné mať zrazu USA ako spoločného nepriateľa a viniť ho prakticky zo všetkého. To im naozaj neschvaľujem a neuznávam!

Avšak na tomto mieste sa zamýšľam nad niečím iným. Či táto politická strana to myslí naozaj vážne a keby sa dostala do parlamentu či vlády, ako by chcela zlepšiť vzťahy s Ruskom? To akože docielia, aby sme prestali byť súčasťou EÚ? A uzavreli nejaký pakt s Ruskom? Všetky naše obchody by sa po novom uzatvárali s ruskými firmami? Cestovalo by sa na dovolenky do Ruska? Atď.

Neviem, neviem…

Každopádne by som chcel vedieť, či to títo, čo majú v názve „Odvaha“, myslia aj naozaj vážne alebo chcú len z pozície rusofilov vytĺcť politický kapitál. Veď téma je to dnes horúca. Mnoho ľudí je naštvaných na západ, Európu, USA. Migračná kríza, teroristické hrozby, svet je úplne naruby.

Uvidíme, ukáže sa zrejme až po 5. marci 2016, koho si ľudia zvolia, koho chcú, aby vládol tejto krajine. Len aby títo „odvážni“ neskončili ako iné neslávne známe recesistické strany typu: Paliho Kapurková, veselá politická strana či tá, ktorej šéfovala bývalá podnikateľka z východu (jej názov mi už, našťastie, vyfučal). či la

A či ich neporazia také vtipnosti z dnešných kandidátok ako Vzdor – strana práce či Sme rodina – Boris Kollár. Tak napríklad na stránke: parlamentne-volby-2016.sk ľudia zatiaľ dávajú strane Odvaha – Veľká národná a proruská koalícia 1,9 % hlasov.

Ja si tiež myslím, že Rusku by sme sa nemali obracať chrbtom. Do politiky ale nejdem!

 

Prezident Kiska zbytočne straší ľudí

21.12.2015

Naozaj nerozumiem tomu, prečo prezident Andrej Kiska, ktorého stále počúva dosť ľudí, má pomerne ostré vyjadrenia, ktoré podľa môjho názoru nie celkom zodpovedajú realite. Ale každý hovorí, ako sa čo komu hodí a prezidenti nie sú v tomto smere žiadnou výnimkou. Však sú tiež ľudia, že áno. Tak napríklad na konferencii CEEC z polovice novembra, ktorá sa zaoberala [...]

Chvála im! Konečne pochopili, že lepšie je spájať sily proti teroru a nie bojovať navzájom

18.11.2015

Teroristi udreli na Francúzsko a analytici, novinári a neviem ešte akí akože odborníci sa pýtajú, prečo vraj skôr nie na Rusko? Prečo smerovali útoky na Paríž, nie na Moskvu? Veď sú tiež angažovaní v Sýrii… A ešte vo väčšej miere než Francúzi. Na tieto reči mám jedinú odpoveď, že sú dosť krátkozraké. Však okamžite na to už aj vyšli správy, že na [...]

Októbrová revolúcia v novembri. Česť jej pamiatke

06.11.2015

Väčšej časti našej mladej generácie nič nehovorí ani len 17. november 1989, nieto ešte revolúcia z počiatku 20. storočia voľakde v Rusku. Mnohých mätie aj samotný dátum, lebo známa to revolúcia sa zvykne nazývať Veľká októbrová socialistická revolúcia (VOSR), no v skutočnosti sa odohrala 7. novembra, konkrétne v roku 1917. Práve v týchto dňoch máme výročie [...]

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 55327x
Priemerná čítanosť článkov: 3255x

Autor blogu

Kategórie