Založ si blog

Všetci sa obúvajú do Rusov a neprávom. Kde je spravodlivosť?

To je naozaj pozoruhodné, že sa nevedia dohodnúť, ako ďalej ohľadom vyšetrovania pádu malajzijského lietadla nad ukrajinským Donbasom. A pritom to už dávno mohlo byť hotové.

Predovšetkým nechápem vôbec, načo by bolo potrebné vytvoriť medzinárodný tribunál. Možno akurát tak nato, aby sa celá vec poriadne naťahovala. Koľko to bolo „humbuku“, keď Rusko na schôdzi Bezpečnostnej rady OSN odmietlo návrh skupiny západných krajín na vytvorenie tribunálu. Žiadali ho zástupcovia Malajzie, Austrálie, Ukrajiny, Belgicka a Holandska. Ale veď Rusko má právo veta, tak kto sa čuduje, keď ho teraz využili? Prezident Ruska Vladimir Putin sa už predtým vyjadril, že takýto nezmyselný súd by bol kontraproduktívny a predčasný.

Treba predsa najskôr dôsledne vyšetriť príčiny pádu lietadla a najmä identifikovať, pohľadať a obviniť konkrétnych vinníkov. Až potom môžu prichádzať akékoľvek súdy. Podľa mňa sa Rusi právom obávajú, že medzinárodný tribunál by sa akurát tak zmenil na arénu protiruskej kritiky. Veď aj z hlavného vyšetrovania, ktoré má pod palcom Holandsko z dôvodu, že malo v lietadle na linke MH17 najviac pasažierov, boli Rusi vynechaní! A všade počujem, že vyšetrovatelia prehliadajú dôkazy, ktoré Rusi predkladajú. Kto by sa potom čudoval, že takémuto vyšetrovaciemu postupu neveria?

Naopak, všetci obviňujú Rusov, vrátane nášho Andreja Kisku. Podľa mňa nie veľmi právom… Že vraj sa Rusko vyhýba hľadaniu spravodlivosti pred celým svetom. No to sú podľa prisilné slová, pán prezident. A oni akože nemajú právo na hľadanie spravodlivosti?

Však práve vyšetrovanie v rukách západu má trhliny. Hovorí sa, že medzinárodní experti nepozbierali všetky úlomky lietadla, ktoré by mohli naznačiť, ako sa situácia odohrala. Úlomky lietadla neboli poukladané na zem do pôvodného tvaru lietadla, aby sa mohlo zistiť, kde bolo epicentrum výbuchu. Ďalej je problém, že termín uverejnenia výslednej správy sa stále podozrivo posúva – najbližšie to má byť v októbri 2015. To aby mali dosť času prispôsobiť si realitu?

Nielenže Rusov nepúšťajú k vyšetrovaniu, neposkytli im ani potrebné údaje, ktoré si Kremeľ vyžiadal. Ako sa dá niečo poriadne vyšetriť, ak sa časť informácií utajuje, pýtam sa. Obzvlášť, ak ide o tak citlivý prípad. Veď výsledky vyšetrovania potom môžu byť prezentované jednostranným, pre západ alebo samotnú Ukrajinu vyhovujúcim spôsobom. Jednoducho povedané, ako sa komu zachce.

Áno, treba byť spravodlivý, ale ku každému, aj k Rusom!
 

Nechápem ľudí, čo sa tlačia do politiky. Budú mať naozaj „ODVAHU“ na predvolebné sľuby?

13.01.2016

Nedávno som prezeral zoznam politických strán, ktorí sa budú uchádzať o naše hlasy v parlamentných voľbách začiatkom marca. Musel som sa pozastaviť pri kandidátnej listine, ktorá patrí zoskupeniu s pozoruhodným názvom: Odvaha – Veľká národná a proruská koalícia. Hlbšie som sa začítal, keď som si prezeral ich web stránku s náznakmi, čomu by sa v prípade [...]

Prezident Kiska zbytočne straší ľudí

21.12.2015

Naozaj nerozumiem tomu, prečo prezident Andrej Kiska, ktorého stále počúva dosť ľudí, má pomerne ostré vyjadrenia, ktoré podľa môjho názoru nie celkom zodpovedajú realite. Ale každý hovorí, ako sa čo komu hodí a prezidenti nie sú v tomto smere žiadnou výnimkou. Však sú tiež ľudia, že áno. Tak napríklad na konferencii CEEC z polovice novembra, ktorá sa zaoberala [...]

Chvála im! Konečne pochopili, že lepšie je spájať sily proti teroru a nie bojovať navzájom

18.11.2015

Teroristi udreli na Francúzsko a analytici, novinári a neviem ešte akí akože odborníci sa pýtajú, prečo vraj skôr nie na Rusko? Prečo smerovali útoky na Paríž, nie na Moskvu? Veď sú tiež angažovaní v Sýrii… A ešte vo väčšej miere než Francúzi. Na tieto reči mám jedinú odpoveď, že sú dosť krátkozraké. Však okamžite na to už aj vyšli správy, že na [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 55364x
Priemerná čítanosť článkov: 3257x

Autor blogu

Kategórie